نحوه درج وابستگی سازمانی در مقالات

 

  • درج وابستگی سازمانی در مقالات فارسی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

  • درج وابستگی سازمانی در مقالات انگلیسی

Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

در صورتیکه مقاله از مرکز خاصی باشد، قبل از آوردن نام دانشگاه نام مرکز مربوطه در آن قید شود. برای اطلاع از وابستگی سازمانی واحدها و مراکز مختلف دانشگاه اینجا کلیک کنید.

 ارزیابی اعتبار مجلات

  • نشریۀ معتبر خارجی کدام است؟

    نشریه معتبر خارجی، نشریه‌ای است که در  نمایه های نوع اول شامل پایگاه استنادی  WOS-Core Collection، Scopus یا Pubmed-Medline نمایه شده باشد و درعین‌حال، در فهرست نشریه‌های نامعتبر قرار نداشته باشد. برای اطلاعات بیشتر از راهنمای موجود در سایت کتابخانه می توانید استفاده کنید.

  •  کدام مجله نامعتبر یا جعلی است؟

     وارد سامانه فهرست مجلات نامعتبر جعلی به آدرس http://blacklist.research.ac.ir شوید. فهرست مجلات نامعتبر و جعلی نمایش داده می شود. همچنین می توانید از طریق عنوان، ISSN، یا ناشر ،  مجله مورد نظر خود را جستجو کنید. اگر نام نشریۀ شما در «فهرست مجلات نامعتبر و جعلی» آمده بود به این معناست که آن نشریه فاقد اعتبار است.

  • کدام مجله ISI است؟

    نشریاتی که در Journal Citation Report (JCR) هستند، مجلاتی هستند که در ISI نمایه شده‌‌ و دارای ضریب تاثیر (IF) هستند. با توجه به این که دسترسی به JCR رایگان نیست؛ همچنین،  می‌توانید از Master Journal List استفاده کنید که دسترسی به آن رایگان است. در این فهرست ، نام نشریه یا ISSN (International Standard Serial Number) آن را جست‌وجو کنید . مجلاتی که در هسته مرکزی Web Of Science  نمایه می شوند ، جزو این پایگاه می باشند.  

  • آیا مجله موردنظر ما در هستۀ مرکزی WOS یا Core Collections است؟

    نام مجلۀ خود را در Master Journal List به آدرس http://mjl.clarivate.com بازیابی کنید. سپس از قسمت Coverage بررسی کنید که آیا آن مجله در یکی از پایگاه‌های هستۀ مرکزی نمایه شده است یا خیر.

  • هستۀ مرکزی یا Core Collections در wos چیست؟

    در نمایۀ استناد علمی WOS، هستۀ مرکزی نشریات، نمایه‌های استنادی زیر هستند:

      •  Humanities Citation Index & Art (AHCI)
      • Science Citation Index Expanded (SCIE)
      • Social Sciences Citation Index (SSCI)
      • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
  • کدام مجله در Scopus نمایه می‌شود؟

  • برای این‌منظور، توصیه می‌شود که اطلاعات کتاب‌شناختی و به‌ ویژه ISSN نشریه را در یکی از سایت‌های زیر بررسی کنید:

        اگر نشریه در این وب‌سایت‌ها بازیابی شد، به‌معنای این است که در Scopus نمایه شده است.

شاخص های معتبر علم سنجی

  • کدام مجلات دارای Impact Factor (IF) هستند و مقدار آن برای مجله موردنظر چقدر است؟

    برای مشاهده مقدار IF مجلات به لینک Journal Citation Report  وارد شوید.سپس با جستجوی عنوان ، ISSN یا حوزه موضوعی مجله مقدار IF مجله به تفکیک سال قابل نمایش است. همچنین در سامانه منبع یاب به آدرس https://rsf.research.ac.ir با جستجوی عنوان مجله و یا ISSN مجله، مقدار IF مجله قابل مشاهده است.

  • آیا Impact Factor (IF) درج‌شده در سایت نشریه‌ها درست و دقیق است؟

    نه کاملاً. بهتر است برای یافتن این شاخص به سایت JCR مراجعه کنید یا نام مجلۀ خود را در لیست مجلات JCR که هرساله منتشر می‌شود، جست‌وجو کنید و IF آن را بیابید.

  • کدام مجلات دارای Snip هستند و مقدار آن برای مجله موردنظر چقدر است؟

    در پایگاه Scopus از قسمت Sources فهرست مجلات نمایه شده در پایگاه Scopus به همراه شاخص ها به تفکیک سال، قابل نمایش است. می توانید مجلات را بر حسب عنوان، ISSN و یا حوزه موضوعی جستجو کنید. همچنین در سامانه منبع یاب به آدرس: https://rsf.research.ac.ir با جستجوی عنوان مجله و یا ISSN مجله، در ستون Details می توانید  مقدار SNIP مجله را بازیابی نمایید.

  • SJR   چیست؟

    شاخص SJR برای رتبه بندی مجلات نمایه شده در پایگاه Scopus به کار می رود . شاخص SJR بر اساس اهمیت مجلات استناد کننده، به استنادها وزن می دهد. بدین صورت، استنادها از مجلات مهم تر، با ارزش‏تر بوده و اعتبار بیشتری به مجلات دریافت کننده خود می‏ بخشند. برای بازیابی این شاخص ، در سامانه منبع یاب به آدرس: https://rsf.research.ac.ir با جستجوی عنوان مجله و یا ISSN مجله، در ستون Details می توانید  مقدار SJR مجله را مشاهده نمایید.

  • معنای مجلات Q1، Q2، Q3 و Q4 چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

    چارک مجلات یا Q در WOS و Scopus محاسبه می‌شود. در این پایگاه‌ها، مجلات هر حوزۀ موضوعی، بر اساس شاخص Impact Factor (IF) یا SJR رتبه‌بندی می‌شوند. به‌این‌صورت که همه مجلات یک حوزه موضوعی بر اساس  Impact Factor (IF)  یا  SJR بصورت نزولی مرتب می شوند. بر این اساس ، مجلاتی که در 25 درصد اول این فهرست قرار می گیرند ، در چارک اول (Q1) و مجلات 50-25 درصد  در چارک‌ دو (Q2)، مجلات 75-50 درصد در چارک سه (Q3) ودر نهایت مجلات 100-75 که در انتهای لیست می باشند در جارک چهار (Q4) رتبه‌بندی می‌شوند. در هر دو پایگاه  WOS  و  Scopus  ، مجلات Q1 و Q2 از اعتبار بیشتر و امتیاز پژوهشی بیشتری در مقایسه با مجلات Q3 و Q4 برخوردارند.

  • چگونه بفهمم مجله‌ای که به‌دنبال آن هستم، در کدام چارک Q1، Q2، Q3 و Q4 قرار دارد؟

    برای یافتن چارک مجلات WOS می‌توانید به فهرست مجلات JCR مراجعه کنید .همچنین برای یافتن چارک مجلات در Scopus می‌توانید در سایت Scopus مجله مدنظر خود را جست‌وجو کنید و چارک آن را بیابید.

پروفایل های علمی

  • چگونه اطلاعات پژوهشی خود را در ارکید (ORCID) یکپارچه کنم؟

    با توجه به پراکندگی انتشارات محقق در نمایه نامه های استنادی و پایگاههای اطلاعاتی علمی و به منظور اختصاص یک شماره شناسایی به کلیه مدارک یک نویسنده با نوشتار و یا املای متفاوت و در نهایت بازیابی تعداد کل مقالات فرد به صورت یکجا، ایجاد پروفایل شخصی مجازی به عنوان راه حل پیشنهادی در نشر فعالیت های علمی پژوهشگر معرفی شده است، که یکی از کاملترین و شناخته شده ترین آنها در سطح بین المللی ، پروفایل علمی ORCID همراه با کد اختصاصی آن می باشد. برای ثبت نام و به روز رسانی پروفایل خود از راهنما و فیلم آموزشی موجود می توانید استفاده کنید.

  • چگونه می توانم پروفایل  گوگل اسکالر  ایجاد کنم؟

    یکی از راه‌های بالابردن رؤیت‌پذیری و ارتقای استناد، ایجاد پروفایل در شبکه‌های اجتماعی علمی است که برای کسب اطلاع از نحوۀ ایجاد پروفایل در گوگل اسکولار می توانید به راهنمای ایجاد پروفایل در گوگل اسکولار مراجعه کنید.

  • چگونه می توانم نگارش های مختلف  نام خانوادگی در مقالات خود را  در Scopus اصلاح کنم؟

    ابتدا در پایگاه اسکوپوس ثبت‌نام کنید. سپس نام خود را از قسمت Search جست‌وجو کنید. با جست‌وجوی نام خود، فهرستی از نویسندگان هم‌نام یا مشابه با نام شما همراه با وابستگی سازمانی آنها ارائه می‌شود. پس از انتخاب گزینه‌هایی که معرف شما هستند، گزینۀ Request to merge authors فعال می‌شود. روی آن کلیک کنید. سپس اسکوپوس از شما می‌خواهد، شکلی از نام خود را انتخاب کنید که می‌خواهید از آن پس، در پایگاه با آن شناخته شوید. پس از این‌مرحله، اسکوپوس فهرست مقالات مرتبط با نام انتخابی شما را نمایش می دهد. با مرور و انتخاب مقالات و تعیین وابستگی سازمانی خود، می‌توانید تمامی مقالات خود را با نام منتخب خود در پایگاه  اسکوپوس ثبت کنید.برای اطلاعات بیشتر از راهنما و فیلم آموزشی موجود می توانید استفاده کنید.

  • چگونه می توانم مقالات نامرتبط را از پروفایلGoogle Scholar  خود حذف کنم؟

    گاهی اوقات مقالات دیگران به دلیل تشابه اسمی به پروفایل گوگل اسکالر شما وارد می شود که لازم است آن ها را از پروفایل خود حذف کنید. بدین منظور ابتدا وارد حساب کاربری خود در Gmail شده و سپس در پروفایل گوگل اسکالر خود فرایند زیر را طی نمایید:

    ۱.    ابتدا مقالاتی که متعلق به شما نمی باشد را تیک بزنید.

    ۲.    سپس،  گزینه Delete برای شما فعال می شود. با  انتخاب آن، مقالات اضافه  حذف می شوند. برای اطلاعات بیشتر  از راهنما و فیلم آموزشی موجود در این زمینه میتوانید استفاده کنید.