اسراف و افراط و تفریط در بکارگیری اموال حتی در جهت مصارف اداره تخلف محسوب می گردد

سلامت دهان و دندان در ماه مبارک رمضان

ارایه چند توصیه جهت حفظ سلامت دهان و دندان در ایام ماه مبارک رمضان از زبان عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی شیراز صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، دکتر "فهیمه رضازاده" عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی گفت: در خصوص رعایت چند نکته ساده در ماه مبارک رمضان، می توان از برخی مشکلات اجتماعی به ویژه در حیطه سلامت دهان و دندان جلوگیری نمود.

او ادامه داد: از آنجایی که روزه گرفتن از واجبات دین اسلام است و تاثیرات مفیدی بر سلامت جسم و روح دارد، از سوی دیگر مصرف بیشتر شیرینی مثل خرما، حلوا، زولبیا و بامیه در سفره افطار، نشان می دهد مساله رعایت بهداشت دهان و دندان از اولویت ویژه ای برخوردار است.

دکتر رضازاده افزود: دو مشکل شایع که روزه داران در این ماه مبارک با آن مواجهه شده، یکی، خشکی دهان و دیگری، بوی بد دهان است. احساس خشکی دهان کاملاً طبیعی بوده چرا که در طول روز هیچ مایعی از راه دهان مصرف نمی شود و میزان ترشح بزاق نیز کاهش می یابد. بنابراین در افرادی که خشکی دهان شدید باشد این حالت ممکن است منجر به سوزش دهان و تشدید بوی بد دهان نیز شود.

عضو هییت علمی دانشکده دندانپزشکی گفت: برای حل این مشکل، توصیه میشود که در این ماه از مصرف زیاد چای و قهوه (به ویژه در وعده سحر) که خشکی دهان را در طول روز تشدید می کند، پرهیز شود. روزه داران در فاصله افطار تا سحر مایعات زیاد بنوشند (حداقل 2 تا 3 لیوان آب در سحر) و در کسانی که خشکی دهان شدید است با شستشوی دهان در طول روز (بدون بلع آب) می توان از ایجاد سوزش و چسبندگی مخاط دهان پیشگیری کرد.

او افزود: یکی دیگر از مشکلات رایج افراد روزه دار، بوی بد دهان است. روزه دار علاوه بر رعایت نکات فوق، با مسواک زدن سطح زبان (مسواک های مخصوص زبان) و عدم مصرف مواد غذایی بو دار (پیاز و سیر) می توان به کنترل این حالت کمک کرد. همچنین مصرف ادویه جات مانند نعنا، هل و مصرف زیاد میوه های سرشار از ویتامین c در ایجاد بوی خوش دهان موثر است.

دکتر رضا زاده در پایان ضمن قبولی طاعات و عبادات روزه داران توصیه کرد مسواک زدن دندان در کنار استفاده از نخ دندان بعد از وعده افطار و سحر علاوه بر حفظ سلامت دندان و لثه، به کاهش خشکی و بوی بد دهان در طول روز کمک خواهد کرد.

سلامت دهان و دندان در ماه رمضان

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1396-3-23 12:48        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ